Web Shop
Web Shop

Malo o meni malo o nama

Chiavalon Maslinovo ulje
Chiavalon Maslinovo ulje
Chiavalon Maslinovo ulje
Chiavalon Maslinovo ulje
Chiavalon Maslinovo ulje
Chiavalon Maslinovo ulje
Chiavalon Maslinovo ulje
Chiavalon Maslinovo ulje
Chiavalon Maslinovo ulje
Chiavalon Maslinovo ulje
Chiavalon Maslinovo ulje
Chiavalon Maslinovo ulje
Chiavalon Maslinovo ulje
Chiavalon Maslinovo ulje
Chiavalon Maslinovo ulje
Chiavalon Maslinovo ulje
Chiavalon Maslinovo ulje
Chiavalon Maslinovo ulje
Chiavalon Maslinovo ulje
Chiavalon Maslinovo ulje
Chiavalon Maslinovo ulje
Chiavalon Maslinovo ulje
Chiavalon Maslinovo ulje
Chiavalon Maslinovo ulje
Chiavalon Maslinovo ulje

Još kao dječak odlazio sam u naš mali maslinik s djedom gdije se je probudila moja ljubav prema maslini. Oduvijek su me fascinirali njezin spori rast, njezina ljepota i dar kojega nam daje nakon mukotrpnog rada. Do 1997. godine obrađivali smo svega 50 stabala maslina starih izmedju 300 i 400 godina. Kada se moj djed razbolio naš mali nasad više nije imao tko obrađivati. Tako sam, dok su moji vršnjaci skupljali sličice nogometaša i vozili se naokolo na biciklima, imao sasvim drugačiji hobi. Moj je jedini cilj bio upoznati to lijepo stablo do najsitnijih detalja i napraviti ekstradjevičansko maslinovo ulje koje će razveseliti cijelu obitelj. U početku svakako nije bilo lako. Kad imaš 14 godina i želiš nešto raditi, svi misle
da ti je pubertet udario u glavu, ali moja je obitelj brzo prepoznala moju strast
prema maslini i priskočila u pomoć. Taj je hobi kasnije obilježio moj život i
prerastao u naš obiteljski posao.

Znao sam da entuzijazam i ljubav nisu dovoljni. Uz njih, potrebni su i konstantno usavršavanje i učenje. Tako sam, usporedno s radom na gospodarstvu, završio Poljoprivrednu školu u Poreču, a nakon toga upisao Agronomski fakultet u Zagrebu. Svo to akumulirano znanje rezultiralo je uvođenjem novih agro ekoloških tehnologija I mjera na našem gospodarstvu. To se svakako isplatilo, a najbolji dokaz je veliki broj međunarodnih nagrada koje smo osvojili za kvalitetu našeg ekstradjevičanskog maslinovog ulja. Maslina je stablo kojemu treba jako dugo da rodi, pa se tek danas vide rezultati onoga što je započeto 1997. godine. Do danas smo zasadili 7.500 stabala maslina, pretežito autohtonih sorti, te surađujemo I sa nekoliko kooperanata iz okolice koji obrađuju još oko 3.000 stabala. Cijela naša proizvodnja je pod certificiranim ekološkim nadzorom. Ponosni smo što naše ekstradjevičansko maslinovo ulje danas posjeduje ekološku certifikaciju, te certifikaciju izvornosti čime jamčimo da se radi o istarskom ekstradjevičanskom maslinovom ulju iz 100% ekološkog uzgoja.
Danas, u svijetu globalizacije i velikih kompanija, često ne možete znati tko vam garantira kvalitetu određenog proizvoda. Kod našeg ekstradjevičanskog maslinovog ulja, to smo mi - cijela obitelj Chiavalon koja svojim trudom, odricanjima i svojim imenom jamči da će u vaše ruke stići najkvalitetnije i najukusnije ekstradjevičansko maslinovo ulje koje ste ikad probali.

MALO O MENI MALO O NAMA

Još kao dječak odlazio sam u naš mali maslinik s djedom gdje se je probudila moja ljubav prema maslini. Oduvijek su me fascinirali njezin spori rast, njezina ljepota i dar kojega nam daje nakon mukotrpnog rada. Do 1997. godine obrađivali smo svega 50 stabala maslina starih izmedju 300 i 400 godina. Kada se moj djed razbolio naš mali nasad više nije imao tko obrađivati. Tako sam, dok su moji vršnjaci skupljali sličice nogometaša i vozili se naokolo na biciklima, imao sasvim drugačiji hobi. Moj je jedini cilj bio upoznati to lijepo stablo do najsitnijih detalja i napraviti ekstradjevičansko maslinovo ulje koje će razveseliti cijelu obitelj ...

Opširnije ...

MASLINOVO ULJE

Istra je jedno od najsjevernijih uzgojnih područija maslina na svijetu, a to je naša velika prednost u proizvodnji visokokvalitetnih maslinovi ulja. Tajna je u tome da zbog nižih temperatura, maslina ima skraćenu vegetaciju, a akumulacija ulja u plodu masline započinje kasnije nego u južnijim područjima. Tijekom perioda ljetne žege u južnijim područjima, ulje je već akumulirano u plodu, pa temperature znatno degradiraju njegovu kvalitetu. Kod nas u Istri akumulacija ulja započinje kad su visoke temperature već prošle i nije moguć njihov dugotrajan negativan utjecaj na kvalitetu ulja. Sve to rezultira vrlo kvalitetnim ekstra djevičanskim maslinovim uljem, intenzivnog okusa i mirisa, s vrlo profinjenim tonalitetima različitog bilja.
Osim s što se ponosimo našom regijom ponosimo se I našim autohtonim kultivarima maslina. Buža, Bianchera (Istarska bjelica), Carbonazza (Crnica), Moražola I Rožinjola (Rosulja) su sorte maslina koje se stoljećima sade na područiju Istre I Vodnjana. Mi smo tu tradiciju nastavili jer želimo pokazati svijetu bogatstvo ovoga područija koje su nam ostavili u naslijeđe naši preci.
Najbitnija prekretnica koju smo uveli u proizvodnji ekstra djevičanskog maslinovog ulja na našem poljoprivrednom gospodarstvu još od samih početaka, a koja je do tada bila potpuno nepoznata, bila je rana berba i prerada isti dan. Tim se procesom zdrav plod masline, ubran kad je maksimalno jedna trećina ploda promijenila boju, preradi isti dan u suvremenom postrojenju koje radi hladnim postupkom ekstrakcije pod kontroliranom atmosferom. Takvom preradom dobivamo upravo onakvo maslinovo ulje kakvo se nalazilo u plodu, neoksidirano, s niskim udjelom slobodnih masnih kiselina i s visokim udjelom polifenola−izrazitog antioksidansa. Svi ovi sastojci našeg ekstra djevičanskog maslinovog ulja imaju izrazito blagotvorni učinak na naše zdravlje. Chiavalon ekstra djevičansko maslinovo ulje nije samo vrhunski začin, ono je i lijek. Kad smo masline preradili i ulje je došlo u podrum, svakako je bitno njegovo čuvanje. Tri su najveća neprijatelja kvalitete maslinovog ulja: svjetlost, temperatura i kisik. Zato se naše maslinovo ulje čuva u inox spremnicima s inertnim plinom koji onemogućava oksidaciju, pri stalnoj temperaturi od 16 °C.

MASLINOVO ULJE

Istra je jedno od najsjevernijih uzgojnih područija maslina na svijetu, a to je naša velika prednost u proizvodnji visokokvalitetnih maslinovi ulja. Tajna je u tome da zbog nižih temperatura, maslina ima skraćenu vegetaciju, a akumulacija ulja u plodu masline započinje kasnije nego u južnijim područjima. Tijekom perioda ljetne žege u južnijim područjima, ulje je već akumilirano u plodu, pa temperature znatno degradiraju njegovu kvalitetu. Kod nas u Istri akumulacija ulja započinje kad su visoke temperature već prošle i nije moguć njihov dugotrajan negativan utjecaj na kvalitetu ulja. Sve to rezultira vrlo kvalitetnim ekstra djevičanskim maslinovim uljem, intenzivnog okusa i mirisa, s vrlo profinjenim tonalitetima različitog bilja.

Više o maslinovom ulju

KONTAKT

OPG CHIAVALON
Vladimira Nazora 16, 52215 VODNJAN - Istra - Hrvatska
Tel. +385 52 511 906
Mob. +385 98 860 566
E-mail. info@chiavalon.hr
OIB: 23006386285
IBAN: HR7723600001101933049, ZAGREBACKA BANKA D.D.
Radno vrijeme: PON-PET: 10:00 h - 18:00 h, SUB: 10:00 h - 14:00 h
Nedjeljom i blagdanom ne radimo.
GPS: 44.959098, 13.853207

Istru je kroz milenije određivala maslina. Prva pisana svjedočanstva vezana za naš poluotok - dugujemo upravo maslini i maslinovom ulju i to još iz vremena starih Grka i Rimljana.

Marko Valerije Marcijal (40. - 103.) najznačajniji rimski pisac epigrama, rodom iz Španjolske veličajući svoju Kordobu uskliknuo je: "Uncto Corduba laetior Venafro, Histria nec minus absoluta testa - Kordobo, koja si rodnija od uljevitoga Venafra, savršena koliko i ulje iz Istre". Najstarije stablo masline koje i danas daje plodove nalazi se u Nacionalnom parku Brijuni i staro je više od 1.600 godina. Upravo tu, nasuprot ovog idiličnog otočja nalazi se Vodnjan, mjesto u kojem naša obitelj ima korijene već nekoliko stotina godina.

Povijest koja je na ovim prostorima ispisala mnoge priče, pitoreskni pejzaži koje Vam Istra i Vodnjan nude tijekom cijele godine i nezaboravna gastronomska ponuda najbolja su pozivnica svima Vama da nas posjetite. Osmislili smo za Vas nekoliko zanimljivih programa obilaska našeg gospodarstva u kojima ćete se kroz šetnju našim maslinikom pobliže upoznati sa proizvodnjom ekstra djevičanskog maslinovog ulja, a u sklopu naše specijalizirane kušaonice maslinovog ulja naučiti ćemo Vas kako pravilno kušati i prepoznati pravo ekstra djevičansko maslinovo ulje.

Rezervirajte svoje mjesto putem obrasca „Rezerviraj/Book Now“ i odaberite program koji Vam najviše odgovara.
Ukoliko pak želite privatni tailor-made program pišite nam na visit@chiavalon.hr. Biti će nam čast osmisliti doživljaj koji će najviše odgovarati Vašim interesima.

Naše radno vrijeme je od 10h do 18h, od ponedjeljka do petka.Subotom radno vrijeme je od 10h do 14h. Nedjeljom i blagdanima ne radimo.

Nagrade

Od 2000. godine do danas naša ekstra djevičanska maslinova ulja dobila su mnogobrojna priznanja. Višestruko smo nagrađivani zlatnim i velikim zlatnim medaljama na natjecanjima za maslinova ulja u Vodnjanu, Vinistra u Poreču i Maslina u Splitu. Dobitnici smo zlatnih odličija i priznanja na Alma Armonia u Italiji, međunarodnoj nagradi za maslinovo ulje u Zürichu, A.I.P.O. Riva del Garda, L' Orciolo d'oro u Pesaru, Olive Japan, Los Angeles Olive Oil Award itd.

Od 2005. naše ekstra djevičansko maslinovo ulje je uvršteno u međunarodni katalog Slow Fooda, kao i u renomirani međunarodni vodič L'extravergine iz Rima danas poznat kao Flos Olei. U konkurenciji s nekoliko tisuća uzoraka maslinovog ulja iz cijeloga svijeta, u 2008. godini ekstra djevičansko maslinovo ulje Ex Albis uključeno je u Flos Olei Top 15 svjetskih maslinovih ulja.

Vrlo utjecajni vodič Der Feinschmeker redovito nas svrstava u najbolje proizvođač ekstra djevičanskog maslinovog ulja na Njemačkom i Austrijskom tržištu.

Redovito osvajamo važna odličja na jednom od najprestižnijih svjetskih natjecanja za ekološka maslinova ulja BIOL u Bariju. U 2016. organizacija WORLD'S BEST OLIVE OILS uvrstila nas je među TOP25 ekoloških proizvođača u svijetu. U galeriji možete pronaći dio naših nagrada.

Krenuli smo u izgradnju pogona nove uljare s svim pratećim sadržajima

Nakon dugih i zahtjevnih priprema sa zadovoljstvom objavljujemo da smo krenuli u izgradnju pogona nove uljare s svim pratećim sadržajima.

Više o temi

Odobreno sufinanciranje EU poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj

Prije nekoliko godina započeli smo sa sveobuhvatnim projektom revitalizacije poljoprivredne proizvodnje u dolini rijeke Raša.

Više o temi

Uspješno smo kandidirali još jedan EU projekt!

Od samog početka naš odabir je bila ekološka poljoprivreda. Biti ekološki proizvođač podrazumijeva i primjenu najmodernijih tehnologija kako bi naše djelovanje u poljoprivredi imalo što manji utjecaj na okoliš.

Više o temi

Mlado ekstra djevičansko maslinovo ulje je spremno za isporuku

Dragi prijatelji i ljubitelji Chiavalon ekstra djevičanskog maslinovog ulja, prije nekoliko tjedana započeli smo sa berbom 2017. Ovo će biti još jedna sjajna godina. Masline su zdrave, a vremenski uvjeti u berbi su savršeni. Ova je berba vrlo posebna za nas jer smo po prvi put preradili masline u vlastitoj uljari.

Više o temi

Chiavalon ponovno uvršten među TOP25 svjetskih proizvođača extra djevičanskog maslinovog ulja!

Organizacija World's best olive oils uvrstila nas je i ove godine, drugu godinu za redom, među 25 najboljih proizvođača ekstra djevičanskog maslinovog ulja iz ekološke proizvodnje na svijetu.

Više o temi